email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

SZKOLENIE EDUKACYJNE POŁĄCZONE Z DIETOTERAPIĄ DLA OSÓB Z JELITEM NADWRAŻLIWYM (IBS), SIBO, SIFO ORAZ NIETOLERANCJĄ HISTAMINY I FRUKTOZY.

Cena: 150.00 zł

Szkolenie edukacyjne połączone z dietoterapią dla osób z zespołem jelita nadwrażliwego (IBS), SIBO i SIFO oraz z nietolerancją histaminy i fruktozy.

 

Wiedza, którą otrzymasz jak i nasze materiały oraz jadłospisy mogą pomóc Ci w ograniczeniu czy też całkowitym wyeliminowaniu Twoich dolegliwości związanych z chorobą.

 

Plan szkolenia i dietoterapii:

Szkolenie online z dietetykiem klinicznym w formie nagrań:

  • Zespół jelita nadwrażliwego (IBS) w świetle najnowszych wytycznych. Diagnostyka.
  • Omówienie nietolerancji histaminy i nietolerancji fruktozy. Diagnostyka.
  • Czym jest SIBO i SIFO? Właściwa dieta – LOW fodmap z ograniczeniem histaminy. Algorytm postępowania. Jak wyeliminować objawy w krótkim czasie za pomocą diety?
  • Które suplementy, preparaty roślinne, probiotyki mają faktycznie sens?

 

*****

Materiały dla uczestników:

  • Jadłospisy do pobrania (produkty o niskiej zawartości FODMAP i histaminy)
  • Zalecenia żywieniowe/ inne materiały przydatne w trakcie leczenia żywieniowego
  • e-Certyfikat ukończenia szkolenia (dla chętnych)

Ponadto, sesja „pytań i odpowiedzi” :)

Dla kogo jest to szkolenie i dietoterapia?

Przede wszystkim dla osób z chorobami zapalnymi jelit, jelitem nadwrażliwym (IBS), z SIBO, SIFO, z nietolerancją histaminy oraz fruktozy.

 

Prowadzący:

     

Anna Piekarczyk, dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Członek Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN). Prowadzi poradnictwo żywieniowe w różnych jednostkach chorobowych,  w szczególności specjalizuje się w dietoterapii osób z RZS,  chorobami zapalnymi jelit, w zaburzeniach hormonalnych. W trakcie studiów przeprowadziła badania dotyczące oceny zastosowania diety ubogohistaminowej i ubogotyraminowej u osób z nietolerancjami/alergiami pokarmowymi. Autorka wielu publikacji w tematyce dietoterapii i medycyny żywienia. Prowadzi strony internetowe oraz własną poradnię dietetyczną online pod adresem www.studiozycia.pl oraz www.dietetykapediatryczna.pl

 

JAK WZIĄĆ UDZIAŁ W WYDARZENIU?

To proste. Składasz zamówienie na tej stronie. Po zakupie otrzymujesz dostęp do platformy ze szkoleniem.

ZAPISZ  SIĘ / TO SZKOLENIE OBEJMUJE LIMIT MIEJSC ( w ciągu mięsiąca do 30 osób).

 

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu i dietoterapii?

  • Szkolenie umożliwia pełną interakcję zarówno z prowadzącym jak i z innym uczestnikami szkolenia.
  • Masz możliwość skonsultowania swoich problemów z dietetykiem klinicznym –  możliwość zadawania pytań z wykorzystaniem czatu.
  • Dostęp do nagrań (podcasty) i materiałów - 2 miesiące.
  • Otrzymujesz solidną dawkę wiedzy w celu lepszego poznania i zrozumienia swojej choroby.
  • Webinary i seminaria online trwają zazwyczaj 60-90 minut, natomiast nasza forma szkoleń jest połączona z dietoterapią, po to abyś miał/-a jak największą wiedzą na temat swojej choroby i umiejętność radzenia sobie z nią.
  • Edukujemy Was z zaleceń w świetle najnowszych badań, korzystasz z wiedzy popartej badaniami naukowymi i naszym doświadczeniem.
  • Oszczędność pieniędzy,  gdyż organizator nie ponosi dodatkowych kosztów organizacyjnych.
  • Brak ograniczeń geograficznych i lokalizacyjnych. Nie ważne gdzie mieszkasz ani gdzie aktualnie się znajdujesz. Możesz wziąć udział w szkoleniu w dowolnym miejscu i czasie. Masz też możliwość powtarzania fragmentów, które chcesz utrwalić.

 

Masz pytania? Napisz: kontakt@studiozycia.pl

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

dietetycy.org
Zdrowie zdrowie
Dieta z Aliant
Sląskie laboratorium analityczne
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.