location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Rozgrzewająca zupa z dyni, czerwonej soczewicy i marchwi z grzankami.

Rozgrzewająca zupa z dyni, czerwonej soczewicy i marchwi z grzankami.

Nie podaję ilości składników, ponieważ zupy zawsze robię ''na oko'':) Jednakże ta zupa za każdym razem wychodzi przepyszna, sycąca i jest niesamowicie zdrowa. Polecam szczególnie dzieciom.

Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kosteczkę i podsmażyć w garnku. Marchewki, ziemniak i dynię obrać, pokroić na małe kawałki, umieścić w garnku i zalać wodą. Dodać czerwoną soczewicę i gotować wszystko do miękkości. Przyprawić i dodać jeszcze 2 łyżki koncentratu pomidorowego oraz łyżkę jogurtu. Zdjąć z ognia, zmiksować. W razie potrzeby dolać wody. Podawać z grzankami. Można posypać parmezanem.
 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.