location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Pyszna pasta z buraka i ciecierzycy lub białej fasoli.

Pyszna pasta z buraka i ciecierzycy lub białej fasoli.

Hummus z burakiem, który ostatnio gości na naszym stole co najmniej kilka razy w tygodniu. :)

Składniki:

  • 1 szklanka fasoli z puszki lub słoika
  • 1 burak (ugotowany lub pieczony)
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 3 łyżki dobrego oleju rzepakowego  lub oliwy
  • sól, pieprz
  • troszkę koperku lub natki pietruszki

Fasolę / Cieciorkę dobrze przepłukać z zalewy. Buraka przełożyć do fasoli, dodać składniki, można podlać trochę wodą i zblendować. Na koniec dosypać koperek lub pietruszkę. Czasami dosypuję też czarnuszkę. Podawać na chlebie.

Smakuje wybornie z ogórkiem kiszonym. :)

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.