location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Pacjent z Zespołem Jelita Nadwrażliwego, SIBO, Nietolerancją Histaminy - w praktyce dietetyka klinicznego.

Pacjent z Zespołem Jelita Nadwrażliwego, SIBO, Nietolerancją Histaminy - w praktyce dietetyka klinicznego.

Co sprawdza się najlepiej?
Wielokierunkowe postępowanie terapeutyczne.

 

Szkolenie, dzięki któremu poznasz wielokierunkowe postępowanie  w terapii IBS, SIBO, nietolerancji histaminy oraz tężyczki. W trakcie szkolenia dzielę się z Tobą praktyczną wiedzą na temat mechanizmów, które leżą u podłoża tych chorób, najnowszych wytycznych leczenia  i doświadczeniem w prowadzeniu dietoterapii wśród moich pacjentów.

 

Szkolenie online z dietetykiem klinicznym w formie nagrania. Kluczowe aspekty szkolenia:

  • IBS – nadwrażliwość trzewna, a mediatory prozapalne.
  • Post COVID IBS, nadreaktywność jelit.
  • Następstwa zdrowotne SIBO.
  • SIBO, a tężyczka. Coraz więcej pacjentów.
  • Stan przewlekłego niedoboru magnezu – jaka osobowość choruje najczęściej?
  • Jak przewlekły stres szkodzi jelitom?
  • Nadwrażliwość na histaminę.
  • Udział histaminy w zespole przewlekłego zmęczenia, depresji, zaburzeniach lękowych i panicznych, bezsenności.
  • Wielokierunkowe postępowanie terapeutyczne (dieta, suplementy, nerw błędny, terapia psychosomatyczna, inne).
  • Uszkodzenie MMC. Prokinetyki naturalnie.
  • Co sprawdza się najlepiej w praktyce dietetyka klinicznego? Co mówią pacjenci (moje objawy zaczęły mijać po ... )

 

Obecnie możesz zakupić szkolenie w niższej cenie - promocja trwa do 2 kwietnia.

 

Co obejmuje oferta szkolenia?

  • Czas trwania szkolenia: 1h
  • Charakter szkolenia: nagranie video
  • Dodatkowo: Dieta Low Fodmap niskohistaminowa – przykładowy jadłospis (dostęp do jadłospisu już po zakupie szkolenia)
  • Dostęp do nagrania video (szkolenie dostępne od 2 kwietnia)
  • e-Certyfikat ukończenia szkolenia (dla chętnych)
  • Dodatkową sesję pytań i odpowiedzi

 

Rozpoczęcie szkolenia. W każdej chwili. Szkolenie dedykowane dla osób z chorobami zapalnymi jelit, jelitem nadwrażliwym (IBS), z SIBO, SIFO, z nietolerancją histaminy, tężyczką; również dla dietetyków, trenerów żywienia.

 

Link do szkolenia znajdziesz tutaj:

https://studiozycia.pl/p/pacjent-z-zespolem-jelita-nadwrazliwego-sibo-nietolerancja-histaminy-w-praktyce-dietetyka-klinicznego-html

 

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.