location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Chlebek bananowy, idealny na śniadanie oraz podwieczorek.

Chlebek bananowy, idealny na śniadanie oraz podwieczorek.

Tym razem polecam ciastochlebek bananowy z odrobiną kakao. Z dodatkiem dżemu i ciepłej kawy wychodzi nam naprawdę fajne śniadanie :) Chlebek robi się bardzo szybko. Mieszasz i masz. Polecam moim pacjentom onkologicznym :)

Składniki:

  • 4 małe banany
  • 2-3 jajka
  • 1 łyżeczka kakao
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 200 g mąki pszennej (polecam wymieszać owsianą/gryczaną, z pszenną jasną, lub inne)
  • 1 łyżeczka sodu
  • Opcjonalnie: dżem

Jajka, banany, miód, olej zmiksować (można użyć blendera) na gładko. Dodać mąkę wymieszaną z sodą i kakao. Całość wymieszać krótko i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 st. C. do tzw. suchego patyczka.

Bardzo dobrze smakuje z dodatkiem ulubionego dżemu i kawy zwykłej lub zbożowej. Ukroić kawałek i posmarować. Smacznego:)

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.