location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Szkolenie: Nietolerancja histaminy. Terapia i działania wielokierunkowe. Indywidualne i całościowe spojrzenie na problem. Autorski cykl szkolenia połączony z konsultacją indywidualną. Otwieramy zapisy na szkolenie.

 Szkolenie: Nietolerancja histaminy. Terapia i działania wielokierunkowe. Indywidualne i całościowe spojrzenie na problem.  Autorski cykl szkolenia połączony z konsultacją indywidualną. Otwieramy zapisy na szkolenie.

Szkolenie: Nietolerancja histaminy. Terapia i działania wielokierunkowe. Indywidualne i całościowe spojrzenie na problem.

Do końca sierpnia szkolenie z konsultacją kosztuje 260 zł. We wrześniu cena wzrasta do 300 zł.

Autorski cykl szkolenia połączony z konsultacją indywidualną. Otwieramy zapisy na szkolenie.

Szkolenie dostępne od 15 września do 31 października.

Zapisz się już dziś. Ze względu na konsultację online obowiązuje limit miejsc. Samo szkolenie/webinar to za mało. Z doświadczenia wiemy, jak bardzo ważny jest kontakt z pacjentem, indywidualna rozmowa, stąd wychodzimy naprzeciw i zachęcamy, aby w cenie tego szkolenia zapisać się na indywidualną rozmowę z dietetykiem klinicznym. Naszym głównym celem jest przekazanie praktycznej i najbardziej aktualnej specjalistycznej wiedzy z zakresu wiedzy o nietolerancji histaminy. Podczas spotkania możemy przeanalizować twoją historię choroby, badania, objawy, odpowiedzieć na wszelkie nurtujące pytania.

Przykładowe (tylko niektóre) tematy poruszane na szkoleniu:

  • Problem z histaminą to nie tylko nieodpowiednia dieta.
  • Jak komponować niskohistaminowe posiłki ? Czyli jak zwiększyć tolerancję histaminy w organizmie i czy jest to w ogóle możliwe?
  • Jak wygląda diagnostyka?
  • Dlaczego warto  zbadać  poziom tryptazy?
  • Dominacja estrogenowa, chroniczny stres, lęki, jelito nadwrażliwe, nieprawidłowy sen … czyli co dodatkowo napędza histaminę?
  • Nietolerancja histaminy może współistnieć z chorobami autoimmunologicznymi.
  • Roślinne specyfiki o działaniu przeciwhistaminowym. Jak naturalnie hamować uwalnianie histaminy z mastocytów?
  • Dlaczego coraz częściej łączę dietę lowfodmap z dietą niskohistaminową?

Co otrzymuję w pakiecie?

  1. Prezentacja / materiały na temat nietolerancji histaminy, które wysyłamy na maila.
  2. Indywidualna konsultacja z dietetykiem klinicznym, dzięki której lepiej poznasz swój problem i też lepiej będziesz mógł/-a sobie z nim poradzić. W trakcie tego spotkania skupiamy się już tylko na Twoim problemie (czas konsultacji do 2 godzin).
  3. Przepisy na konkretne posiłki, które ułatwią organizację diety i zwiększają tolerancją na histaminę.
  4. Certyfikat potwierdzający ukończenie szkolenia (w formacie PDF, dla chętnych).

Dla kogo jest to szkolenie?

Szkolenie adresowane jest przede wszystkim do osób zmagających się z nietolerancją histaminy, IBS, SIBO  lub doświadczających objawów mogących świadczyć o jej istnieniu (częste/migrenowe bóle głowy, dolegliwościach ze strony górnych dróg oddechowych, swędzenie skóry, zaczerwienienie twarzy, pokrzywka, zaburzenia rytmu serca, zaburzenia termoregulacji organizmu), ale i również dla studentów dietetyki, dietetyków którzy chcą pogłębić wiedzę w zakresie nietolerancji histaminy.

Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości, pytania napisz do nas: kontakt@studiozycia.pl  

JAK WZIĄĆ UDZIAŁ W WYDARZENIU?

To proste. Składasz zamówienie na tej stronie. Po zakupie kontaktujemy się z Tobą i umawiamy na konsultację indywidualną, wcześniej (od 15 września) wysyłamy nasze materiały (przepisy, prezentację).

ZAPRASZAMY.

Link do zakupu szkolenia: http://studiozycia.pl/ebook/szkolenie-nietolerancja-histaminy-terapia-i-dzialania-wielokierunkowe-indywidualne-i-calosciowe-spojrzenie-na-problem-html

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.