location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Mocno czekoladowe ciasteczka brownie.

Mocno czekoladowe ciasteczka brownie.

Coś na szybko, dla miłośników brownie. :)

Składniki:

  • 2 jajka
  • 60 g miękkiego masła
  • 130 g mąki pszennej (może być orkiszowa)
  • 100 g cukru (można mniej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
  • 40 g gorzkiego kakao

Dodatkowo do obtoczenia: Cukier puder

Do miski wrzucamy wszystkie składniki na ciasto i zagniatamy. Można też połączyć mikserem. Powstanie dość gęsty krem. Włożyć masę do lodówki na minimum 1 godzinę (ja wkładam na całą noc). Wyjąć z lodówki i robić małe kuleczki, obtoczyć w cukrze pudrze i układać na blaszce (wyłożonej papierem do pieczenie).

Piec w rozgrzanym piekarniku - 180°C około 10 minut.

 

Rada: do kremu można wrzucić parę jagód lub nawet zblendowaną fasolę i będą również pyszne. Eksperymentujcie:)

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.