Śniadanie
Kanapki z pastą z awokado i serka naturalnego. (około 450 kcal)
Składniki:
Awokado już obrane przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny, dodać serek i wyrobić widelcem na gładką masę. Dodać szczypiorek, doprawić do smaku. Kromki chleba posmarować pastą.
Kawa zwykła lub zbożowa z mlekiem / Herbata zielona.
II śniadanie
Koktajl malinowy z otrębami pszennymi. (około 180 kcal)
Składniki:
Wszystkie składniki zmiksować.
Obiad
Łosoś w pietruszkowym sosie. (około 530 kcal)
Składniki:
Cukinię i marchew pokroić w plastry. Przyprawić ziołami prowansalskimi. Łososia natrzeć przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą i upiec w piekarniku (około 30 minut).
Jogurt wymieszać z natką pietruszki, sokiem z cytryny, doprawić. Można lekko podgrzać. Rybę polać sosem pietruszkowym. Podawać z ugotowanym ryżem.
Podwieczorek
Koktajl/Mus czekoladowy. (około 400 kcal)
Składniki:
Płatki zalać napojem sojowym na około 30 minut. Następnie zmiksować wszystkie składniki na gładki koktajl.
Rada: Płatki można zamienić na nasiona chia.
Kolacja
Makaron z brokułem i serem feta. (około 510 kcal)
Składniki:
Makaron ugotować al dente. Brokuł ugotować najlepiej na parze. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć czosnek, dodać brokuł i makaron. Wymieszać i doprawić, posypać pokruszonym serem feta i dodać przekrojone pomidorki koktajlowe.
Herbata rumiankowa lub z czystka.
Uwaga: W ciągu dnia pijemy wodę nisko- lub średniozmineralizowaną.