location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Dyniowa latte na mleku roślinnym.

Dyniowa latte na mleku roślinnym.

Aromat dyni, przypraw, do tego espresso i gorące mleko migdałowe. Tak smakuje i pachnie listopad.

Aromatyczna dyniowa kawa z espresso pobudzi (także twoją odporność do lepszej pracy:) ), nasyci, doda więcej energii w pochmurne i deszczowe dni. Polecam taką kawę, bo jest naprawdę pyszna. 

 

Składniki (na 2 porcje):

– ½ szklanki dyni hokkaido (pokrojona w kostkę)

– 250 ml mleka migdałowego lub innego roślinnego (1 szklanka)

– szczypta cynamonu, kurkumy, kardamonu

– 1 -2 łyżeczki słodkiego dodatku (cukier, miód, syrop klonowy)

– 1 espresso

Dynię gotujemy na mleku do miękkości. Dodajemy przyprawy, cukier lub inny słodzik oraz ciepłe espresso – całość blendujemy na gładki  mus, aż powstanie delikatna piana na wierzchu. Przelewamy do filiżanek.

 

 

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.