Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

SIBO, jelito nadwrażliwe i problem z nadmiarem histaminy. Od przyczyn i objawów do zdrowia. Platforma z gotowymi jadłospisami.


Cena: 79.00


SIBO, jelito nadwrażliwe i problem z nadmiarem histaminy.

Od przyczyn i objawów do zdrowia. W świetle najnowszych wytycznych.

Platforma z gotowymi jadłospisami.

Aby lepiej zrozumieć chorobę.

 

Serdecznie zapraszamy na webinar, w którym objaśniamy żywieniowe podejście do leczenia SIBO z współistniejącą nietolerancją histaminy. W trakcie kursu dzielimy się z Tobą praktyczną wiedzą na temat mechanizmów, które leżą u podłoża SIBO i nietolerancji histaminy oraz doświadczeniem w prowadzeniu najbardziej skutecznej dietoterapii wśród naszych pacjentów.

Wiedza, którą otrzymasz jak i nasze materiały oraz jadłospisy mogą pomóc w ograniczeniu czy też całkowitym wyeliminowaniu Twoich dolegliwości związanych z chorobą.

ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ / Dostęp do platformy i przepisów obejmuje 30 dni. Cena stale rośnie, ponieważ na bieżaco wdrażamy  nowe materiały/jadłospisy, z których możesz korzystać w trakcie dietoterapii.

To może być najlepsza inwestycja dla zdrowia Twoich jelit.

 

Plan webinarium:

  • Związek SIBO z wieloma jednostkami chorobowymi. Odkryj przyczynę.
  • Poinfekcyjny zespół jelita nadwrażliwego. Nadwrażliwość trzewna.
  • Dlaczego SIBO nawraca?
  • Niedoczynność tarczycy, jako czynnik ryzyka rozrostu bakterii w jelicie cienkim.
  • Zaburzenia glikemiczne? Jaki mają wpływa na rozwój zespołu jelita nadwrażliwego.
  • Czy stosowanie suplementów pomaga?
  • Kiedy dieta wege może szkodzić?
  • SIBO I HISTAMINA.
  • Diagnostyka.
  • Leczenie i dietoterapia w SIBO. Czyli jak uspokoić jelito nadwrażliwe?
  • Co jeszcze oprócz diety wspiera walkę z SIBO?
  • Zioła i suplementacja.
  • Jak leczyć IBS po COVID-19?
  • Dieta Low Fodmap niskohistaminowa odciążająca układ pokarmowy. Gotowy jadłospis 7-dniowy (do ściągnięcia i stosowania przez cały miesiąc).

Czas trwania webinarium: 2h

Forma webinariu: dostęp do wideo

Materiały dla uczestników:

  • Jadłospis do pobrania (dieta o niskiej zawartości FODMAP i histaminy – można stosować cały miesiąc) z listą zakupów.
  • Inne jadłospisy, np. bez nabiału, bez glutenu.
  • Dostęp do nagrania  (przez 1 miesiąc).
  • Prezentacja z webinarium.
  • Imienny certyfikat w formie cyfrowej poświadczający uczestnictwo w szkoleniu online (dla chętnych)

Ponadto, sesja „pytań i odpowiedzi” przez cały miesiąc.

Niespodzianka dla osób, które zakupiły dostęp do webinaru i naszej platformy!  Zebrałam ulubione przepisy naszych pacjentów będących na diecie Low Fodmap (dieta przy SIBO, IBS, zespole jelita nadwrażliwego, dla osób z jelitem drażliwym po leczeniu onkologicznym). Przepisy będą dostępne na platformie dla osób, które zakupiły już dostęp do webinaru.
 
Co znajdę w przepisach dodatkowych:
 
* Kanapki na diecie niskofermentującej (Low Fodmap) - kilka propozycji
* Naleśniki bezglutenowe fodmap
* Słodki omlet
* Gofry dyniowe
* Naleśniki amerykańskie
* Bezgluteniowe ciasto pomarańczowe
* Ciasto bananowo-imbirowe
* Pieczone ziemniaki HASSELBACK, Low FODMAP
* Low FODMAP ŁOSOŚ W PANIERCE Z ZIOŁAMI
* Twister z grillowanym kurczakiem (LOW FODMAP, bez glutenu)
 
Jeśli chcesz otrzymać gotową dietę, dodatkowe przepisy i dostęp do webinaru zapraszamy do zakupu.
 

Dla kogo jest to szkolenie i dietoterapia?

Przede wszystkim dla osób z chorobami zapalnymi jelit, jelitem nadwrażliwym (IBS), z SIBO z nietolerancją histaminy /fruktozy; również dla dietetyków, trenerów żywienia.

 

JAK WZIĄĆ UDZIAŁ W WYDARZENIU?

To proste. Składasz zamówienie na tej stronie. Po zakupie od razu otrzymujesz 30-dniowy dostęp do platformy ze szkoleniem (premera nagrania odbyła się 4 listopada 2021r.).

Nasza forma szkoleń jest połączona z dietoterapią (łączymy teorię z praktyką) po to abyś miał/-a jak największą wiedzą na temat swojej choroby i umiejętność radzenia sobie z nią.

 

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

  • Szkolenie umożliwia pełną interakcję zarówno z prowadzącym jak i z innym uczestnikami szkolenia.
  • Otrzymujesz dostęp do nagrań i materiałów
  • Otrzymujesz solidną dawkę wiedzy w celu lepszego poznania i zrozumienia swojej choroby.
  • Edukujemy Was z zaleceń w świetle najnowszych badań, korzystasz z wiedzy popartej badaniami naukowymi i naszym doświadczeniem.
  • Oszczędność pieniędzy,  gdyż organizator nie ponosi dodatkowych kosztów organizacyjnych.
  • Brak ograniczeń geograficznych i lokalizacyjnych. Nie ważne gdzie mieszkasz ani gdzie aktualnie się znajdujesz. Możesz wziąć udział w szkoleniu w dowolnym miejscu i czasie. Masz też możliwość powtarzania fragmentów, które chcesz utrwalić.

 

Masz pytania?  Napisz:kontakt@studiozycia.pl

 

 

Prowadzący:

Anna Piekarczyk, dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Członek Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN). Prowadzi poradnictwo żywieniowe w różnych jednostkach chorobowych, w szczególności specjalizuje się w dietoterapii osób z chorobami zapalnymi jelit oraz w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych. W trakcie studiów przeprowadziła badania dotyczące oceny zastosowania diety ubogohistaminowej i ubogotyraminowej u osób z nietolerancjami/alergiami pokarmowymi. Autorka wielu publikacji w tematyce dietoterapii i medycyny żywienia. Współautorka książek: S.O.S dla stawów oraz Kiedy dziecko waży za dużo. Prowadzi strony internetowe oraz własną poradnię dietetyczną online pod adresem www.studiozycia.pl oraz www.dietetykapediatryczna.pl

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

dietetycy.org
Zdrowie zdrowie
Dieta z Aliant
Sląskie laboratorium analityczne
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.