Cena: 79.00 zł
SIBO, jelito nadwrażliwe i problem z nadmiarem histaminy.
Od przyczyn i objawów do zdrowia. W świetle najnowszych wytycznych.
Platforma z gotowymi jadłospisami.
Aby lepiej zrozumieć chorobę.
Serdecznie zapraszamy na webinar, w którym objaśniamy żywieniowe podejście do leczenia SIBO z współistniejącą nietolerancją histaminy. W trakcie kursu dzielimy się z Tobą praktyczną wiedzą na temat mechanizmów, które leżą u podłoża SIBO i nietolerancji histaminy oraz doświadczeniem w prowadzeniu najbardziej skutecznej dietoterapii wśród naszych pacjentów.
Wiedza, którą otrzymasz jak i nasze materiały oraz jadłospisy mogą pomóc w ograniczeniu czy też całkowitym wyeliminowaniu Twoich dolegliwości związanych z chorobą.
ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ / Dostęp do platformy i przepisów obejmuje 30 dni. Cena stale rośnie, ponieważ na bieżaco wdrażamy nowe materiały/jadłospisy, z których możesz korzystać w trakcie dietoterapii.
To może być najlepsza inwestycja dla zdrowia Twoich jelit.
Plan webinarium:
Czas trwania webinarium: 2h
Forma webinariu: dostęp do wideo
Materiały dla uczestników:
Ponadto, sesja „pytań i odpowiedzi” przez cały miesiąc.
Dla kogo jest to szkolenie i dietoterapia?
Przede wszystkim dla osób z chorobami zapalnymi jelit, jelitem nadwrażliwym (IBS), z SIBO z nietolerancją histaminy /fruktozy; również dla dietetyków, trenerów żywienia.
JAK WZIĄĆ UDZIAŁ W WYDARZENIU?
To proste. Składasz zamówienie na tej stronie. Po zakupie od razu otrzymujesz 30-dniowy dostęp do platformy ze szkoleniem (premera nagrania odbyła się 4 listopada 2021r.).
Nasza forma szkoleń jest połączona z dietoterapią (łączymy teorię z praktyką) po to abyś miał/-a jak największą wiedzą na temat swojej choroby i umiejętność radzenia sobie z nią.
Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?
Masz pytania? Napisz:kontakt@studiozycia.pl
Prowadzący:
Anna Piekarczyk, dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Członek Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN). Prowadzi poradnictwo żywieniowe w różnych jednostkach chorobowych, w szczególności specjalizuje się w dietoterapii osób z chorobami zapalnymi jelit oraz w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych. W trakcie studiów przeprowadziła badania dotyczące oceny zastosowania diety ubogohistaminowej i ubogotyraminowej u osób z nietolerancjami/alergiami pokarmowymi. Autorka wielu publikacji w tematyce dietoterapii i medycyny żywienia. Współautorka książek: S.O.S dla stawów oraz Kiedy dziecko waży za dużo. Prowadzi strony internetowe oraz własną poradnię dietetyczną online pod adresem www.studiozycia.pl oraz www.dietetykapediatryczna.pl