email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Kandydoza przewodu pokarmowego - Zespół nadwrażliwości na Candida – SIFO. Czy istnieje idealna dieta dla osoby z kandydozą przewodu pokarmowego?


Cena: 59.00 zł


Serdecznie zapraszam na wykład online, w którym objaśniam temat  kandydozy przewodu pokarmowego.

Grzyby Candida są naturalnym elementem flory fizjologicznej człowieka. Jednak  w wyniku błędów żywieniowych, częstego stosowania antybiotyków, środków antykoncepcyjnych, leków obniżających kwasowość soku żołądkowego rozrost drożdżaków może stanowić zagrożenie dla człowieka. Terapia oparta na środkach przeciwgrzybicznych dostępnych na receptę przynosi poprawę, ale jest krótkotrwała. Prozdrowotne bakterie znajdujące się w jelitach kontrolują m.in. rozwój Candida albicans, dlatego też ważna jest dieta, suplementacja, a nawet stan psychiczny, które pomagają zachować równowagę flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.
Podczas wykładu zwracam uwagę na rolę żywienia, suplementów, stylu życia w działaniach profilaktycznych oraz terapeutycznych kandydozy.

Wiedza, którą otrzymasz jak i nasze materiały oraz jadłospisy mogą pomóc w ograniczeniu czy też wyeliminowaniu Twoich dolegliwości związanych z zakażeniem grzybiczym.

JEŚLI POZNASZ CHOROBĘ, JEJ PODŁOŻE, LEPIEJ SOBIE Z NIĄ RADZISZ.

ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ / Dostęp do platformy i jadłospisu obejmuje 30 dni.

Premiera wykładu odbyła się 28 listopada 2022 r.
 

Plan wykładu:

  • Dlaczego atakują nas choroby grzybicze i dlaczego nie wolno lekceważyć zakażeń grzybiczych?
  • Kandydoza, a nadmierne wytwarzanie histaminy.
  • Otyłość a kandydoza.
  • Kandydoza poantybiotykowa.
  • SIFO, czyli przerost grzybów (nie tylko typu Candida) w jelicie cienkim.
  • Czy istnieje idealna dieta dla osoby z kandydozą przewodu pokarmowego? Dlaczego stosowanie diety low-carb (niskowęglowodanowej) nie jest wskazane przy kandydozie?
  • Rola suplementów w profilaktyce i przebiegu zakażeń grzybiczych.
  • Diagnostyka.
  • Studium przypadku.
  • Inne ciekawostki.

Czas trwania wykładu: 1h

Forma wykładu: dostęp do wideo

Materiały dla uczestników:

  • Jadłospis do pobrania z listą zakupów. Gotowy jadłopis przy kandydozie przewodu pokarmowego. Wspierający odporność.
  • Dostęp do nagrania  (przez 1 miesiąc).
  • Prezentacja z wykładu.
  • Imienny certyfikat w formie cyfrowej poświadczający uczestnictwo w szkoleniu online.

Ponadto, sesja „pytań i odpowiedzi” przez cały miesiąc.

Dla kogo jest to szkolenie i dietoterapia?

Przede wszystkim dla osób z tym problemem, również dla dietetyków, trenerów żywienia.

 

 

 

JAK WZIĄĆ UDZIAŁ W WYDARZENIU?

To proste. Składasz zamówienie na tej stronie. Po zakupie od razu otrzymujesz 30-dniowy dostęp do platformy ze szkoleniem (premiera nagrania odbyła się 28 listopada 2022r.).

Nasza forma szkoleń jest połączona z dietoterapią (łączymy teorię z praktyką) po to abyś miał/-a jak najlepszą wiedzą na temat swojej choroby i umiejętność radzenia sobie z nią.

 

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

  • Szkolenie umożliwia pełną interakcję zarówno z prowadzącym jak i z innym uczestnikami szkolenia.
  • Otrzymujesz dostęp do nagrań i materiałów.
  • Otrzymujesz solidną dawkę wiedzy w celu lepszego poznania i zrozumienia swojej choroby.
  • Edukujemy Was z zaleceń w świetle najnowszych badań, korzystasz z wiedzy popartej badaniami naukowymi i naszym doświadczeniem.
  • Oszczędność pieniędzy,  gdyż organizator nie ponosi dodatkowych kosztów organizacyjnych.
  • Brak ograniczeń geograficznych i lokalizacyjnych. Nie ważne gdzie mieszkasz, ani gdzie aktualnie się znajdujesz. Możesz wziąć udział w szkoleniu w dowolnym miejscu i czasie. Masz też możliwość powtarzania fragmentów, które chcesz utrwalić.

 

Masz pytania?  Napisz:kontakt@studiozycia.pl

Anna Piekarczyk, dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Członek Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN). Prowadzi poradnictwo żywieniowe w różnych jednostkach chorobowych, w szczególności specjalizuje się w dietoterapii osób z chorobami zapalnymi jelit oraz w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych. W trakcie studiów przeprowadziła badania dotyczące oceny zastosowania diety ubogohistaminowej i ubogotyraminowej u osób z nietolerancjami/alergiami pokarmowymi. Autorka wielu publikacji w tematyce dietoterapii i medycyny żywienia. Współautorka książek: S.O.S dla stawów, S.O.S dla odporności oraz Kiedy dziecko waży za dużo. Prowadzi strony internetowe oraz własną poradnię dietetyczną online pod adresem www.studiozycia.pl oraz www.dietetykapediatryczna.pl

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.