Cena: 59.00 zł
Serdecznie zapraszam na wykład online, w którym objaśniam temat kandydozy przewodu pokarmowego.
Grzyby Candida są naturalnym elementem flory fizjologicznej człowieka. Jednak w wyniku błędów żywieniowych, częstego stosowania antybiotyków, środków antykoncepcyjnych, leków obniżających kwasowość soku żołądkowego rozrost drożdżaków może stanowić zagrożenie dla człowieka. Terapia oparta na środkach przeciwgrzybicznych dostępnych na receptę przynosi poprawę, ale jest krótkotrwała. Prozdrowotne bakterie znajdujące się w jelitach kontrolują m.in. rozwój Candida albicans, dlatego też ważna jest dieta, suplementacja, a nawet stan psychiczny, które pomagają zachować równowagę flory bakteryjnej przewodu pokarmowego.
Podczas wykładu zwracam uwagę na rolę żywienia, suplementów, stylu życia w działaniach profilaktycznych oraz terapeutycznych kandydozy.
Wiedza, którą otrzymasz jak i nasze materiały oraz jadłospisy mogą pomóc w ograniczeniu czy też wyeliminowaniu Twoich dolegliwości związanych z zakażeniem grzybiczym.
JEŚLI POZNASZ CHOROBĘ, JEJ PODŁOŻE, LEPIEJ SOBIE Z NIĄ RADZISZ.
ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ / Dostęp do platformy i jadłospisu obejmuje 30 dni.
Plan wykładu:
Czas trwania wykładu: 1h
Forma wykładu: dostęp do wideo
Materiały dla uczestników:
Ponadto, sesja „pytań i odpowiedzi” przez cały miesiąc.
Dla kogo jest to szkolenie i dietoterapia?
Przede wszystkim dla osób z tym problemem, również dla dietetyków, trenerów żywienia.
JAK WZIĄĆ UDZIAŁ W WYDARZENIU?
To proste. Składasz zamówienie na tej stronie. Po zakupie od razu otrzymujesz 30-dniowy dostęp do platformy ze szkoleniem (premiera nagrania odbyła się 28 listopada 2022r.).
Nasza forma szkoleń jest połączona z dietoterapią (łączymy teorię z praktyką) po to abyś miał/-a jak najlepszą wiedzą na temat swojej choroby i umiejętność radzenia sobie z nią.
Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?
Masz pytania? Napisz:kontakt@studiozycia.pl
Anna Piekarczyk, dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Członek Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN). Prowadzi poradnictwo żywieniowe w różnych jednostkach chorobowych, w szczególności specjalizuje się w dietoterapii osób z chorobami zapalnymi jelit oraz w zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych. W trakcie studiów przeprowadziła badania dotyczące oceny zastosowania diety ubogohistaminowej i ubogotyraminowej u osób z nietolerancjami/alergiami pokarmowymi. Autorka wielu publikacji w tematyce dietoterapii i medycyny żywienia. Współautorka książek: S.O.S dla stawów, S.O.S dla odporności oraz Kiedy dziecko waży za dużo. Prowadzi strony internetowe oraz własną poradnię dietetyczną online pod adresem www.studiozycia.pl oraz www.dietetykapediatryczna.pl