Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia

Mleko z miodem i kurkumą.

Mleko z miodem i kurkumą.

Kolejna propozycja przepisu dla naszego wyzwania ‘’Dieta bez ciśnienia.’’

Ten napój słynie z właściwości przeciwzapalnych i obniżających ciśnienie krwi i cukier.

Uwaga! Ze względu na dość mocne działanie stosuj rozsądnie (w kwestii ilości) i uważaj jeśli stosujesz leki.

Składniki:

  • 1 szklanka mleka (polecam roślinne owsiane)
  • Pół łyżeczki kurkumy
  • Szczypta cynamonu
  • 0.5 cm imbiru
  • 1 goździk
  • Pół łyżeczki miodu

Imbir zetrzeć na tarce.  Mleko z wszystkimi przyprawami podgrzewać na małym ogniu. Lekko przestudzić i dodać miód, wymieszać. Przecedzić przez sito i pić powoli.

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.