email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Makaron z ziołowym pesto i serkiem Almette.

Makaron z ziołowym pesto i serkiem Almette.

Obiad na szybko, z wykorzystaniem produktów, które zostały w lodówce. :)

Makaron w połączeniu  z serkiem Almette jest kremowy i na pewno Wam posmakuje.

W wersji lżejszej, dla osób z jelitem nadwrażliwym polecam zamienić zwykły makaron na makaron ryżowy i wybrać serek Almette bez laktozy.

Składniki:

  • Serek Almette (smak dowolny)
  • Ulubiony makaron

Pesto:

  • pęczek natki pietruszki lub bazylii/roszponki/rukoli/czosnku niedźwiedziego
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz do smaku

Składniki na pesto wrzuć do blendera. Zmiksuj wszystko na gładką masę.

Ugotuj makaron, wymieszaj z pesto (dowolna ilość) i serkiem Almette, aby potrawa nabrała bardziej kremowej konsystencji. Dopraw.

 

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

dietetycy.org
Zdrowie zdrowie
Dieta z Aliant
Sląskie laboratorium analityczne
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.