Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia

Koktajl - Jaglana Borówka.

Koktajl - Jaglana Borówka.

Korzystajcie z sezonowych owoców, dorzućcie ulubioną kaszę, a wyjdzie wam naprawdę zdrowy, sycący i wzmacniający napój na śniadanie, II śniadanie, czy podwieczorek. Idealny dla osób odchudzających się.

Dzisiaj proponuję koktajl na bazie mleka roślinnego, kaszy jaglanej i borówek.

Składniki:

  • 1/3 lub 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka dowolnego mleka roślinnego
  • ½ szklanki wody niegazowanej
  • 1 szklanka borówek lub jagód (mogą być mrożone)
  • 1/2 łyżeczki oleju oleju roślinnego (oliwa, olej z wiesiołka, rzepakowy)
  • Opcjonalnie można dodać słonecznik, zmielone siemię lniane, orzech włoski.
  • Cukier, miód, syrop klonowy do smaku

Zblenduj wszystkie składniki koktajlu do uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli koktajl będzie zbyt gęsty, dodaj więcej wody.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.