email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Gotowy jadłospis 14 - dniowy dla osób z jelitem nadwrażliwym / SIBO, przerost bakteryjny, zaburzenia mikroflory jelitowe / IBS / nietolerancjami (nietolerancja fruktozy/laktozy) i alergiami pokarmowymi.

Cena: 89.00 zł

Gotowy jadłospis  14  - dniowy dla osób z jelitem nadwrażliwym / SIBO, przerost bakteryjny, zaburzenia mikroflory jelitowe / IBS / nietolerancjami (nietolerancja fruktozy/laktozy) i alergiami pokarmowymi.

Zobacz dlaczego i jak dieta Low Fodmap wpływa na regenerację jelit, lepsze samopoczucie, łagodząc objawy zespołu jelita nadwrażliwego i zwiększając przy tym próg tolerancji na pewne produkty.

Do każdego jadłospisu załączamy Zalecenia dla pacjenta na diecie Low FODMAP w zaburzeniach czynnościowych przewodu pokarmowego.

  • Po zakupie jadłospis wędruje do Twojej skrzynki mailowej. Przy dokonywaniu płatności proszę zwrócić uwagę na podanie dobrego adresu mailowego!!!
  • Otrzymujesz od nas jadłospis 2000 kcal razem z najpotrzebniejszymi informacjami.
  • Jadłospisy zapisane są w PDF do wydruku. Okres stosowania diety to 1 miesiąc  (2 tygodnie z możliwością powtórzenia diety)
  • Do każdego jadłospisu opracowana została lista zakupów.
  • Dieta rozpisana na 5 posiłków ze szczegółową rozpiską i sposobem ich przyrządzania.
  • Całe menu skomponowane jest z produktów łatwo dostępnych.

Zalecenia i dieta w oparciu o rekomendacje polskich i światowych towarzystw naukowych.

Dieta FODMAP.

Ta dieta została zaproponowana przez australijskich naukowców i obecnie rekomendowana jest przez wielu lekarzy oraz dietetyków. Jest dietą ograniczającą lub w cięższych sytuacjach całkowicie wykluczającą zdolne do fermentacji, słabo wchłanialne węglowodany, takie jak: laktoza, fruktoza, fruktany, sorbitol i inne alkohole cukrowe, określanych mianem fermentujących oligo-, di-, monosacharydów i polioli.

Dieta FODMAP cieszy się dużą popularnością wśród pacjentów borykających się z zespołem jelita nadwrażliwego, zaburzeniami mikroflory jelitowej, przy nadwrażliwościach i alergiach pokarmowych, biegunkach oraz zaparciach. Istnieją badania potwierdzające hipotezę, że dieta z małą zawartością węglowodanów zdolnych do fermentacji w ponad 50% przypadków prowadzi do ustąpienia objawów zespołu jelita nadwrażliwego.

Dieta nie jest dietą indywidualną i może stanowić element terapii po indywidualnej konsultacji z lekarzem i dietetykiem, zwłaszcza jeśli stosowane są leki. Niniejszy poradnik nie podejmuje prób leczenia, stanowi jedynie źródło informacji. Zawarte tu porady nie mogą zastępować diagnostyki i leczenia. Wszelkie wątpliwości należy wyjaśnić w porozumieniu z lekarzem.

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

dietetycy.org

Dieta z Aliant

Sląskie laboratorium analityczne

Zdrowie zdrowie
Dieta z Aliant
Sląskie laboratorium analityczne
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.