Studio Życia

Anna Piekarczyk

Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia

Dietoterapia przy nadciśnieniu tętniczym

Dietoterapia wspomagająca leczenie chorób układu krążenia

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

anna

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

Zielona pasta z ciecierzycą, jarmużem i czarnuszką – antyhistaminowa i na poprawę odporności.

Zielona pasta z ciecierzycą, jarmużem i czarnuszką – antyhistaminowa i na poprawę odporności.

Składniki:

  • 1- 2  szklanki ugotowanej ciecierzycy
  • 3-5 liści jarmużu
  • 2 ząbki czosnku
  • orzechy nerkowca lub migdały (2 łyżki)
  • 1 łyżka tahini
  • ½ łyżeczki czarnuszki
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki oleju rzepakowego nierafinowanego
  • odrobina soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  • Orzechy krótko podpraż na suchej patelni.
  • Liście jarmużu dokładnie umyj, usuń twarde łodyżki od liści i chwilę podgotuj, a następnie przelej zimną wodą (dzięki temu jarmuż zachowa wyrazisty kolor).
  • Wszystko zmiksuj na gładką masę.  Dopraw. W razie potrzeby można dodać trochę więcej oleju lub wody.

 

Doradca żywieniowy – konsultacje dietetyczne online

Doradca żywieniowy – konsultacje dietetyczne online



Żywienie dzieci w zdrowiu i chorobie

Dietetyka Pediatryczna
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.