email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Rośliny o największym potencjale antyhistaminowym.

Rośliny o największym potencjale antyhistaminowym.

Rośliny o największym potencjale antyhistaminowym.

Przedstawiam Wam 17 naturalnych ‘’sojuszników’’ w walce z nadmierną ilością histaminy w organizmie, która odpowiada za nietolerancje pokarmowe, reakcje alergiczne i liczne stany zapalne w organizmie. Co łączy te cudowne rośliny?

  • działają przeciwzapalnie
  • hamują wydzielanie histaminy
  • blokują receptory histaminy
  • wspomagają stabilizację komórek tucznych
  • łagodzą reakcje alergiczne układu oddechowego
  • redukują stres oksydacyjny

Oto najmocniejsza w swoim działaniu siedemnastka.

 

1. Rukiew wodna

2. Czarnuszka

3. Cebula (zwłaszcza ta czerwona)

4. Czosnek

5. Tymianek

6. Rzodkiewka

7. Estragon

8. Moringa

9. Rumianek

10. Pokrzywa

11. Bazylia

12. Mięta pieprzowa

13. Imbir

14. Kurkuma

15. Owoce granatu

16. Jabłka

17. Brzoskwinie

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.