Studio Życia

Żywienie pod okiem dietetyka

Anna Piekarczyk

Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia z niskim indeksem glikemicznym

Dietoterapia z niskim indeksem glikemicznym

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

anna

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

Rośliny o największym potencjale antyhistaminowym.

Rośliny o największym potencjale antyhistaminowym.

Rośliny o największym potencjale antyhistaminowym.

Przedstawiam Wam 17 naturalnych ‘’sojuszników’’ w walce z nadmierną ilością histaminy w organizmie, która odpowiada za nietolerancje pokarmowe, reakcje alergiczne i liczne stany zapalne w organizmie. Co łączy te cudowne rośliny?

  • działają przeciwzapalnie
  • hamują wydzielanie histaminy
  • blokują receptory histaminy
  • wspomagają stabilizację komórek tucznych
  • łagodzą reakcje alergiczne układu oddechowego
  • redukują stres oksydacyjny

Oto najmocniejsza w swoim działaniu siedemnastka.

 

1. Rukiew wodna

2. Czarnuszka

3. Cebula (zwłaszcza ta czerwona)

4. Czosnek

5. Tymianek

6. Rzodkiewka

7. Estragon

8. Moringa

9. Rumianek

10. Pokrzywa

11. Bazylia

12. Mięta pieprzowa

13. Imbir

14. Kurkuma

15. Owoce granatu

16. Jabłka

17. Brzoskwinie

Doradca żywieniowy – konsultacje dietetyczne online

Doradca żywieniowy – konsultacje/dieta indywidualna z opieką dietetyka online



Żywienie dzieci w zdrowiu i chorobie

Dietetyka Pediatryczna
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.