location_on
Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia
0
Zdrowie
Dietoterapia
Przepisy
O mnie / Konsultacje
O mnie
Recenzje
Historie Pacjentów
Książki mojego autorstwa
Opinie pacjentów
Wizyta / Cennik
Jadłospisy
Jelito nadwrażliwe
Sklep
Kontakt
Produkty hamujące i pobudzające perystaltykę jelit.
Działanie pobudzające:
Kawa naturalna
Sok jabłkowy, gruszkowy, winogronowy
Fermentowane napoje mleczne
Ostre przyprawy
Miód
Warzywa i owoce surowe, zwłaszcza drobnopestkowe (maliny, truskawki, porzeczki), śliwki, suszone figi
Pieczywo z mąki pełnego przemiału, grube kasze, otręby, ryż brązowy, płatki owsiane i jęczmienne
Działanie hamujące:
Ryż biały, wafle ryżowe
Napoje garbnikowe, np. napar z suszonych jagód, czarna herbata, gorzkie kakao na wodzie
Cynamon, imbir
Skrobia ziemniaczana (kisiele, budynie)
Żelatyna
Warzywa i owoce bogate w błonnik rozpuszczalny, zwłaszcza gotowana marchew, dynia, pieczone jabłko, dojrzałe banany
powrót
Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:
Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
Dieta w chorobach autoimmunologicznych
Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
Artykuły poparte badaniami naukowymi
Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska
Kim jest dietetyk kliniczny?
Studio Życia
Posiłki dla pacjentów onkologicznych
Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej
Dieta niskohistaminowa
Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania
ROZUMIEM
Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.