email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Pieczony łosoś z salsą z mango i papryki.

Pieczony łosoś z salsą z mango i papryki.

Łosoś smakuje wybornie. Polecam!

Salsa z mango sprawdza się jako dodatek do ryb, pieczonych mięs, owoców morza, czy też jako dip do nachos.

Przepis na salsę:

  • 1 dojrzałe mango
  • 1 mała papryka
  • sok z ½ limonki lub cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • mała cebulka czerwona (opcjonalnie)
  • liście kolendry lub pietruszki
  • sól, pieprz

Na  patelnię wlewamy oliwę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w bardzo drobną kosteczkę paprykę i smażymy na małym ogniu. Pod koniec wrzucamy drobno pokrojone mango, kolendrę i doprawiamy solą, pieprzem. Całość skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny. Lekko mieszamy i zdejmujemy z ognia.

Na podpieczonego łososia nakładamy salsę z mango i papryki i smacznego:)

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.