location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Makaron z łososiem i pietruszkowym pesto

Makaron z łososiem i pietruszkowym pesto

Składniki:

  • Makaron (u mnie na zdjęciu makaron ryżowy z tapioką i zieloną herbatą)
  • Pesto pietruszkowe (garść natki pietruszki zblenduj razem z ząbkiem czosnku i 2 łyżkami oliwy z oliwek)
  • 1 marchew
  • 1 mała cebulka
  • Łosoś wędzony na gorąco.
  • Przyprawy: majeranek, bazylia, sól, pieprz

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Makarony ryżowe zalewamy tylko gorącą wodą. Na patelni podsmaż z pewną ilością wody startą na dużych oczkach marchew i cebulę. Do garna przełóż makaron, podsmażoną marchew, cebulę, dodaj pesto i wędzonego łososia. Chwilę podgrzej, wymieszaj, przypraw.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.