location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Kulki rafaello z kaszy jaglanej.

Kulki rafaello z kaszy jaglanej.

Według mnie i moich pacjentów najlepszy przepis na kulki rafaello :)

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej.
  • 1-2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki miodu lub cukru pudru
  • 3 łyżki mleka kokosowego ( może być inne z roślinnych lub zwykłe)
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki zmielonych migdałów

Kaszę jaglaną zmiksować w blenderze. Pół szklanki wiórków kokosowych zmielić w młynku na mąkę. Dodaj do zmiksowanej kaszy mleko, cukier, miód, zmielone wiórki kokosowe, zmielone  migdały, olej. Jeżeli masa będzie za rzadka, dodaj więcej wiórków kokosowych. Formować kulki i obtaczać w pozostałych wiórkach. Opcjonalnie - w środek każdej kulki możemy włożyć po jednym migdale (wcześniej namoczony, obrany ze skórki). Przechowywać w lodówce, najlepiej całą noc.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.