Studio Życia

Żywienie pod okiem dietetyka

Anna Piekarczyk

Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia z niskim indeksem glikemicznym

Dietoterapia z niskim indeksem glikemicznym

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

anna

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

Kulki rafaello z kaszy jaglanej.

Kulki rafaello z kaszy jaglanej.

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej.
  • 1-2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki miodu lub cukru pudru
  • 3 łyżki mleka kokosowego ( może być inne z roślinnych lub zwykłe)
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki zmielonych migdałów

Kaszę jaglaną zmiksować w blenderze. Pół szklanki wiórków kokosowych zmielić w młynku na mąkę. Dodaj do zmiksowanej kaszy mleko, cukier, miód, zmielone wiórki kokosowe, zmielone  migdały, olej. Jeżeli masa będzie za rzadka, dodaj więcej wiórków kokosowych. Forować kulki i obtaczać w pozostałych wiórkach. Opcjonalnie - w środek każdej kulki możemy włożyć po jednym migdale (wcześniej namoczony, obrany ze skórki). Przechowywać w lodówce.

Doradca żywieniowy – konsultacje dietetyczne online

Doradca żywieniowy – konsultacje/dieta indywidualna z opieką dietetyka online



Żywienie dzieci w zdrowiu i chorobie

Dietetyka Pediatryczna
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.