Studio Życia

Żywienie pod okiem dietetyka

Anna Piekarczyk

Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia z niskim indeksem glikemicznym

Dietoterapia z niskim indeksem glikemicznym

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

anna

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

Kawa ze „złotym” mlekiem i przyprawami.

Kawa ze „złotym” mlekiem i przyprawami.

Tym razem coś energetyzującego, na podniesie odporności i poprawę humoru :) Lepsze i zdrowsze pobudzenia z samego rana niż sama kawa, doskonały napój na pierwsze oznaki przeziębienia.

Składniki:

1 filiżanka espresso
1 szklanka mleka (u mnie kokosowe)
1 łyżeczka kurkumy
½ łyżeczki cynamonu
szczypta łyżeczki imbiru
szczypta łyżeczki kardamonu

szczypta pieprzu Cayenne

Miód lub cukier do smaku (opcjonalnie)

 

Mleko wlewamy do rondelka dodajemy do niego nasze przyprawy i podgrzewamy je na wolnym ogniu – pilnując by się nie zagotowało. Dolewamy wcześniej przygotowaną kawę i jeszcze chwilę podgrzewamy. Zagrzany napój blendujemy, tak aby mleko się spieniło.

Doradca żywieniowy – konsultacje dietetyczne online

Doradca żywieniowy – konsultacje/dieta indywidualna z opieką dietetyka online



Żywienie dzieci w zdrowiu i chorobie

Dietetyka Pediatryczna
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.