location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Kawa ze „złotym” mlekiem i przyprawami.

Kawa ze „złotym” mlekiem i przyprawami.

Tym razem coś energetyzującego, na podniesie odporności i poprawę humoru :) Lepsze i zdrowsze pobudzenia z samego rana niż sama kawa, doskonały napój na pierwsze oznaki przeziębienia.

Składniki:

  • 1 filiżanka espresso
  • 1 szklanka mleka (u mnie kokosowe)
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • szczypta łyżeczki imbiru
  • szczypta łyżeczki kardamonu
  • szczypta pieprzu Cayenne
  • Miód lub cukier do smaku (opcjonalnie)

 

Mleko wlewamy do rondelka dodajemy do niego nasze przyprawy i podgrzewamy je na wolnym ogniu – pilnując by się nie zagotowało. Dolewamy wcześniej przygotowaną kawę i jeszcze chwilę podgrzewamy. Zagrzany napój blendujemy, tak aby mleko się spieniło.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.