location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Galaretka z maślanki z jagodami.

Galaretka z maślanki z jagodami.

Składniki:

  • 1 szklanka jagód mrożonych bądź świeżych
  • Pół szklanki maślanki zwykłej
  • 1 łyżka żelatyny
  • cukier do smaku

Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, odczekaj parę minut. Dodaj kilka łyżek gorącej wody i wymieszaj do rozpuszczenia. Jagody można najpierw przetrzeć z pestek, a następnie zblendować  z maślanką. Ostudzoną żelatynę wlej do maślanki, dodaj cukier i wszystko jeszcze raz delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki.

Rada: Można wykorzystać inne owoce. Dobrze smakuje również z truskawkami.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.