email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Domowy sorbet jagodowo-bananowy

Domowy sorbet jagodowo-bananowy

Składniki na sorbet

  • 4 banany
  • 1 szklanka jagód
  • 1 łyżka miodu lub syropu z agawy
  • Łyżka oleju kokosowego
  • opcjonalnie: wiórki kokosowe, migdały

Banany obrać i włożyć najlepiej na noc do zamrażalki. Wyjąć, odczekać 10 minut i pokroić na kawałki. Zmiksować blenderem z resztą składników. Dodatek oleju sprawi, że witaminy: A,D,E i K będą lepiej przyswajalne. Nasz sorbet można posypać migdałami lub kokosem. Od razu podawać.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.