Studio Życia

Anna Piekarczyk

Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

anna

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

Dietoterapia przeciwzapalna / przywracająca tolerancję na histaminę

Dietoterapia przeciwzapalna / przywracająca tolerancję na histaminę

Dietoterapia przeciwzapalna / przywracająca tolerancję na histaminę - szkolenie z diety antyhistaminowej, jak w praktyce zastosować dietę i wyciszyć ogniska zapalne w organizmie, jadłospis na miesiąc.

Aktualnie prowadzę konsultacje dla osób zapisanych na grudzień 2017 i zbieram kolejną grupę osób na miesiąc (liczba osób ograniczona) - styczeń 2018r. w celu zastosowania dietoterapii antyhistaminowej i ''przeszkolenia'' tych osób z prowadzenia diety.

Koszt miesięcznej dietoterapii (jadłospis na 28 dni + stałe konsultacje mailowe, przypadki bardzo poważne omawiam na skype) = 89 zł

Nietolerancję histaminy należy  leczyć zanim rozwinie się inna choroba, o wiele poważniejsza! Często obserwuje się wśród osób z nieleczoną nietolerancją polipy jelita, uchyłki, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Crohna, choroby psychiczne, a nawet nowotwory. Zauważamy, iż u pacjentów trzymających się diety chociażby w 70 % już po tygodniu można zauważyć zmniejszenie/redukcję wielu nieprzyjemnych dolegliwości, lepszą pracę jelit, ustąpienie różnych zmian skórnych, poprawę sampoczucia i lepszą odporność na stres.

Jeśli dysponujesz badaniami laboratoryjnymi (krew/mocz) jak najbardziej możesz mi je przesłać. Jadłospis z zaleceniami wysyłam tydzień przed rozpoczęciem diety, aby można było na spokojnie się do niej przygotować.

Jeśli jesteś zainteresowany/-a, chcesz dowiedzieć się więcej o histaminie i jej wpływie na Twoje zdrowie oraz samopoczucie, zastosować dietę i zredukować czynniki zapalne w organizmie, zapisz się do grupy osób u których przeprowadzam dietoterapię!

Napisz do mnie maila kontakt@studiozycia.pl

***

Aminy biogenne pełnią wiele ważnych funkcji w organizmie człowieka, ale ich nagromadzenie w dużej ilości poprzez spożywanie różnej żywności może mieć toksyczny efekt. Do najbardziej ryzykownych produktów należą ryby, sery i wędliny. W każdym kraju notowane były zatrucia aminami zawartymi w produktach, które są dla nich tradycyjne bądź najczęściej spożywane. Najczęstszym produktem powodującym zatrucia są ryby. Aminy odpowiedzialne za zatrucia to histamina, putrescyna i tyramina, przy czym najczęstsze zatrucia odnotowuje się po spożyciu żywności zawierającej wysokie ilości histaminy.

Okazało się, że właśnie histamina jest najbardziej toksyczną aminą wykrytą w żywności.

Źródło: Aminy biogenne w żywności; Katedra Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie; http://www.ptfarm.pl/pub/File/bromatologia_2011/4/br%204-2011%20s.%201087-1096.pdf

Doradca żywieniowy – konsultacje dietetyczne online

Doradca żywieniowy – konsultacje/dieta indywidualna z opieką dietetyka online



Żywienie dzieci w zdrowiu i chorobie

Dietetyka Pediatryczna
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.